Over Asamai NL

Over ons
Wij zijn Stichting Asamai; een culturele stichting van Afghaanse Hindoes. Onze stichting bestaat al sinds 2001. Begin 2016 zijn wij gevestigd in een prachtige omgeving in Zaandam. Wij proberen de gemeenschap bij elkaar te brengen, zodat ze niet alleen raken. Dat geldt zowel voor ouderen en jongeren. We hebben naast een activiteitenruimte ook een gebedsruimte.

Oprichting
In 2001 is de stichting opgericht door een paar Afghaanse Hindoestanen. Het idee was om een ontmoetingsplek te creëren, waar men zijn eigen cultuur en geloof met elkaar kan uitoefenen en elkaar kan ondersteunen. Dit was nodig omdat veel Afghaanse gezinnen met hun jonge kinderen naar Nederland waren verhuisd/gevlucht. In Nederland kreeg men te maken met een nieuwe cultuur, een nieuw taal en er was weinig kennis van de maatschappij.

Doel
Het doel van deze stichting is om Afghaanse Hindoes bij elkaar te brengen en helpen in de Nederlandse samenleving te integreren. Ook streven wij ernaar om twee culturen bij elkaar te brengen; de Afghaanse en de Nederlandse cultuur. Wij stimuleren de integratie en emancipatie van vrouwen, kinderen en ouderen om goed te kunnen participeren in het Nederlandse samenleving. Bij verdriet en geluk komen wij bij elkaar en wanneer er belangrijke gebeurtenissen binnen de gemeenschap plaats vinden.

Achtergrond
Hindoeïsme kent vele goden. Er zijn 3 oppergoden. De schepper, Brahma. De onderhouder, Vishnu en de vernietiger, Shiva. De Hindoes geloven in karma, dharma, chakra, reïncarnatie en de heilige koe. In Nederland hebben we ongeveer 100 huishoudens uit Afghaanse Hindoes.

Contact
Mocht u vragen hebben dan bent u natuurlijk welkom om met ons contact op te nemen.
Email: info@asamai.nl
Telefoon: 0641014035
Namaste.
Stichting Asamai.

 • Video Gallery

 • Hare Krishna Bhajan!

 • FEESTDAGEN

 • ZONDAG SEWA

  DatumSewaSewadaar
  02 OKT. 2016Langer Dr. Kuldeep Kakkar
  Shri Surinder
  02 OKT. 2016Bestuur SewaDr. Kuldeep Kakkar
  02 OKT. 2016Path SewaDr. Kuldeep Kakkar
  02 OKT. 2016Familie SewaDr. Kuldeep Kakkar
  02 OKT. 2016Langer Sewa????