Over Asamai NL

Over ons:

Stichting Asamai is een cultureel centrum van en voor Hindoes. Asamai betekent in het Hindi / Punjabi ‘onze moeder’. Asa betekent ‘onze’ en Mai betekent ‘moeder’. Het Hindoeïsme kent heel veel goden. Bij ons staat de godin Durga Mata centraal, vandaar ook de naam Asamai. Het is een plek waar kinderen, jongeren en ouderen bij elkaar komen. Op de zondagmiddag en de dinsdagmiddag is het pand geopend en bidden we tot de goden en bedanken we de goden voor alles wat ons gegeven is. Hierna koken en eten we samen. 

Tevens zijn wij ook op Hindoe feestdagen en tijdens speciale gelegenheden geopend. We geven de kinderen de juiste normen en waarden en we leren ze ook Hindi lezen en schrijven. We proberen jongeren Satsang ( zang ) en Aarti te leren. Daarnaast worden er excursies georganiseerd naar Hindoestaanse evenementen in het binnen- en buitenland. Kom ook met uw kinderen en doe mee aan de activiteiten en lees mee met het heilige boek de ‘ Bhagavad Gita’ en de ‘Ramayan’ en leer, leef en vier het Hindoeïsme !

Onze stichting bestaat al sinds 2001. Begin 2016 zijn wij gevestigd in een prachtige omgeving in Zaandam. Wij proberen de gemeenschap bij elkaar te brengen, zodat ze niet alleen raken. Dat geldt zowel voor ouderen en jongeren. We hebben naast een activiteitenruimte ook een gebedsruimte. In 2001 is de stichting opgericht door een paar Afghaanse Hindoestanen. Het idee was om een ontmoetingsplek te creëren, waar men zijn eigen cultuur en geloof met elkaar kan uitoefenen en elkaar kan ondersteunen.

Hindoeïsme:

Hindoeïsme kent vele goden. Er zijn 3 oppergoden. De schepper, Brahma. De onderhouder, Vishnu en de vernietiger, Shiva. De Hindoes geloven in karma, dharma, chakra, reïncarnatie en de heilige koe. 

 

 

 • Video Gallery

 • Hare Krishna Bhajan!

 • FEESTDAGEN

 • |Hindi Les

  DatumLeraar 1 Leraar 2
  26-01-2020Rajni KhannaNatasha Kaker
  09-02-2020Raju GawdiBarkha Khanna
  01-03-2020Rajni KhannaNatasha Kaker
  15-03-2020Raju GawdiBarkha Khanna
  29-03-2020Rajni KhannaNatasha Kaker