SMO

Stichting Mandir Organisaties(hierna: SMO).

Achtergrond

Het SMO- project is al drie jaar aan de gang. SMO is een samenwerkingsverband tussen ons(Asamai) en drie andere organisaties. De andere drie stichtingen waarmee wij samenwerken zijn: Pravasi Bhartiya Ka Sachiwalaya(oude Devi Dham Mandir), Vaidiek Arya Samaj en Paramhans Peth.

Samen met deze organisaties hebben wij een grote organisatie opgericht(SMO). Stadsdeel Amsterdam- Zuidoost wilt de stichtingen graag helpen met het bouwen van een mandir, maar het stadsdeel wenst  samenwerkring met een grote organisatie in plaats van vier aparte stichtingen. Het bestuur van deze stichting bestaat uit acht leden. Dit zijn vertegenwoordigers van elke stichting. En van onze kant zijn dat de heer Kishan Kapoor en Sudesh Bhatia.

Het doel van de samenwerking is het realiseren van een gezamenlijke mandir in Amsterdam- Zuidoost. Het zal een vier mandirs in een complex worden waarin iedere organisatie een aparte deel krijgt. De samenwerking met deze organisaties is voor ons van belang, omdat we hierdoor een sterkere onderhandelingspositie hebben bij het stadsdeel. Een ander voordeel is dat het stadsdeel meer grond beschikbaar stelt voor grotere organisaties.

Huidige stand van zaken

Op dit moment hebben wij een aantal vergaderingen met het stadsdeel achter de rug. De huidige stand van zaken is dat het stadsdeel ons een toezegging heeft gedaan voor een stuk grond. De toezegging komt van de loco- Burgemeester van Amsterdan. Het gaat hier om grond waar de oude Devi Dham Mandir was gevestigd. Het betreft een stuk grond van ca. 2000 m2 voor ongeveer 324000,- euro. Ons deel hierin is ca. 500 m2  voor 81000,- euro.

Onlangs heeft het stadsdeel besloten om op 14 oktober 2014 met een definitief plan te komen. Hierna krijgen wij twee jaar de tijd om onze mandir op te richten. Als alle zaken volgens de planning verlopen, hebben wij binnen twee jaar onze eigen mandir.

Het oprichten van een mandir is niet alleen de taak van het bestuur, maar ook van alle leden. Hierbij wil ik alle leden verzoeken om ons te helpen in dit proces.

 • Video Gallery

 • Hare Krishna Bhajan!

 • FEESTDAGEN

 • |Hindi Les

  DatumLeraar 1 Leraar 2
  26-01-2020Rajni KhannaNatasha Kaker
  09-02-2020Raju GawdiBarkha Khanna
  01-03-2020Rajni KhannaNatasha Kaker
  15-03-2020Raju GawdiBarkha Khanna
  29-03-2020Rajni KhannaNatasha Kaker